Ontspannen, hoe doe je dat?

Misschien herken je dit:

Je weet niet meer hoe ontspanning écht voelt. Je bent ongemerkt zo het contact met je lichaam verloren, dat het leven zich afspeelt in je hoofd. Dat hoofd, dat altijd aanstaat en doorgaat. Al die gedachten….

Zo mis je de belangrijke signalen van het lichaam die aangeven wat je nodig hebt en waar bijvoorbeeld jouw grens ligt.

Hoe kom je daar uit? Door je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Transformerend ademen is een prachtige tool om je lichaamsbewustzijn te vergroten en opgebouwde spanning in het lichaam los te laten. Daarnaast is bewust ademen en Yoga Nidra heel ondersteunend. Bewust ontspannen zorgt voor het o zo nodige herstel. Door de vele prikkels die we de hele dag ongemerkt krijgen, is ons systeem vaak overbelast en staan we ,onbewust, ‘aan’. De spanning bouwt zich steeds verder op met (lichamelijke) klachten als gevolg.

Samen vinden we de ‘uitknop’, zodat het ontladen plaats kan vinden. Jouw lichaam is wijs en weet hoe dit te doen. Jij mag je er aan overgeven, zodat er ruimte ontstaat voor een ontspannen, vrijer, gezonder en relaxter leven.

 

 

Relax bij HoliBody in Hilversum

Elke maandag en woensdag geef ik ‘HoliRelax’ bij HoliBody in Hilversum. Een uur lang echt tijd en aandacht voor jezelf, waarbij ik je begeleid naar diepe ontspanning. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar voor veel mensen kan diepe ontspanning nog een hele uitdaging zijn. De adem – en Mindfulness oefeningen en Yoga Nidra in deze les, zijn voor de deelnemers een mooie basis om bewust ontspannen te verankeren in hun leven, zodat ze daar de vruchten van kunnen plukken.

Nieuwsgierig? Vraag een proefles aan. Ga naar de website van HoliBody en dan zie ik je daar. Bekijk hier het volledige lesaanbod van HoliBody.

 Yoga Nidra & Adem – de reis naar ontspanning

1 Keer per maand neem ik je mee op een herstellende en ontspannen reis in jezelf, door je te laten ervaren hoe je de Adem – Yoga Nidra kunt inzetten voor een gevoel van well-being. Dus kom! En laat je lekker wegzakken in dit warme bad, waar alles van jou welkom is.

Voel jij een JA? Check in de agenda de data.

Locatie: House of Vitality, Hilversum

 

Geef jezelf tijd