Dit is mijn persoonlijke verhaal over hoe een overtuiging mijn leven heeft beïnvloed en waar ik me lange tijd niet bewust van ben geweest.


In de relatie met een man voelde ik mij vaak alleen. Ik trok mannen aan die er op wat voor manier dan ook, niet voor me waren of konden zijn; lange afstand relaties, een man die ik deelde, egocentrische mannen, emotioneel- en praktisch niet beschikbare mannen…. Je krijgt vast een beeld.
Al deze relaties hebben me ook veel gebracht; zelfstandigheid, het ontwikkelen van zelfliefde en het voelen- en leren aangeven van grenzen….

Zo binnen, zo buiten

Met hoe ik er nu naar kijk zijn het allemaal mooie spiegels geweest. Ze lieten mij zien wat mijn diepe overtuiging was, nl: “Ïk sta er alleen voor”. Wil ik iets anders aantrekken, dan zal ik dus iets aan deze overtuiging moeten doen. Me er bewust van zijn alleen is niet genoeg, het zit in mijn systeem. Er is een moment in mijn leven geweest dat deze is ontstaan en ik wil daar naartoe. Het is tijd om naar binnen te gaan en dit te onderzoeken.

Dat wat in je binnenwereld speelt laat zich in je buitenwereld zien,

heb ik de laatste jaren geleerd.

Ik deel graag mijn ervaring met je:
Het is 3 weken geleden. Ik heb een weekje vrij. Naast Koningsdag met vrienden en een Kambo ceremonie ** heb ik geen concrete plannen, wel intenties om in mijn tuin te werken en veel te wandelen, maar dit loopt anders. Ik heb een enorme reis gemaakt op de 50 m2 van mijn huisje en een intense week beleefd.

De trigger

Het begint met een gezellige, zonovergoten Koningsdag in het centrum van Amersfoort met vrienden. De dag erna voel ik me leeg en de behoefte om me terug te trekken is groter dan de intentie om in de tuin aan de slag te gaan. Ik zit op de bank en staar naar buiten naar de bomen, ik verstil en keer naar binnen en voel verdriet en eenzaamheid. Ik laat het toe en af en toe glijden de tranen over mijn wangen. Blije beelden van gisteren komen voorbij en ik kan de warme knuffels nog voelen. Ook de woorden van een vriend, komen weer voorbij: “Bé, laat mij dat eens even voor je doen”. Deze raakte me gisteren en triggert me nu weer. Deze staat haaks op mijn overtuiging dat ik er alleen voor sta.

Ademsessie

Zo beleef ik de eerste dagen van mijn vakantie. Gewoon zijn met wat er is, geen afleiding, niet wegduwen…. Ik geef het de ruimte en voel. Wel had ik een ademsessie uitwisseling gepland met mijn collega en tevens goede vriendin. Fijn! Dit is een mooi moment om te ademen en aan mijn overtuiging te ‘werken’. Een ademsessie werkt namelijk op veel niveaus: fysiek, emotioneel, spiritueel en óok mentaal. Ik heb al eerder met deze intentie geademd, maar ik voel dat ik er klaar voor ben om dieper te gaan. Het word een intense sessie waarin veel gebeurt. Het voelt alsof er een opening is en mijn overtuiging scheuren vertoont. Dankbaar laat ik dit integreren de komende dagen zodat het proces doorgaat.

Kambo ceremonie

Twee dagen later is de Kambo ceremonie en ik deel ook hier dit zelfde thema en plaats hiermee de intentie voor dit reinigingsritueel. Na de deelronde raak ik in gesprek met de vrouw naast mij. Zij vertelt me dat ze mijn overtuiging (her)kent. Het was eerder ook haar overtuiging. Ze is er achter gekomen dat ze als tweeling geboren had zullen worden, maar dat ze alleen geboren is.

Mijn hele lichaam reageerde hierop. Kippenvel trekt vanaf mijn enkels omhoog en ik ben geraakt. Dit ken ik! Ik heb hetzelfde meegemaakt tijdens de zwangerschap van mijn jongste dochter. Ik ben toen met 13 weken een vruchtje verloren terwijl zij is blijven zitten. Hier heb ik het met haar ook over, omdat ik weet hoe belangrijk dit kan zijn. “Maar dit gaat ook over jou voel ik”, zegt de vrouw naast me. “Vaak wordt zo’n verlies door moeder niet eens opgemerkt”. Ik bedank haar voor het delen en ervaar een zeer intense Kambo. Met haar woorden heb ik niet echt iets gedaan, maar het zaadje is geplant.

Bonbon met microdosering

De dag na Kambo is de laatste dag van mijn vakantie en ik begin de dag met de bonbon met microdosering***. Kaarsjes aan, stenen en andere voorwerpen die ik voel, kaartendecks erbij, fijne muziek, mijn eigen drum… Alles wat ik prettig vind. Ik ben stil, beweeg als ik dat zo voel en volg de impulsen… Dan zijn daar de woorden die horen bij het zaadje dat gisteren geplant is. Ik leg mijn handen op mijn buik en adem daar zacht naartoe. Een warme stroom komt door mij heen, de aankondiging van een andere energie. Dit ken ik inmiddels en ik open me hiervoor. Het beeld van mezelf als baby verschijnt, slapend met mijn armpjes omhoog. Dan zijn daar woorden; “Toen was ik bij je”. Een golf van emotie stroomt door me heen. “Ik ben altijd bij je”.

Het beeld van een takje verschijnt. Takjes in deze vorm vind ik steeds. Ze hebben betekenis, dat voelde ik, dus ik heb er al meerderen mee naar huis genomen. “Ik ben er als je de takjes ziet’. Ik pak zo’n takje en leg het op mijn borst. Dit is voor mij een compleet nieuwe ervaring en het overweldigd me. Er zijn woorden, zo duidelijk, maar ik hoor ze niet. Soms komt het stemmetje van mijn ego er doorheen, die vindt hier van alles van natuurlijk, maar ik moet erom glimlachen. Dit weten is zo sterk. Ik omarm mijn ervaring al kan ik het met mijn hoofd niet plaatsen, ik voel dat het klopt. De tekst van een liedje komt op en ik zet m op. De tekst raakt me en opeens realiseer ik me dat de teksten van de liedjes die ik de laatste tijd veel draai, over ‘ons’ gaan.

Dan voel ik de warmte van de baarmoeder van mijn moeder. Ik ben hier niet alleen! Ik heb een broertje! We zouden samen geboren worden, samen het leven aangaan, maar opeens was hij weg en stond ik er alleen voor….. Alsof ik door bliksem word geraakt komt dit binnen. Dit is waar de overtuiging is ontstaan dat ik er alleen voor sta. De tranen stromen over mijn wangen en ik snik terwijl ik mijn knieën optrek naar mijn borst. Ik doorleef deze ervaring en deze emotie. Dan komt er een rust over mij heen. Het is alsof ik opnieuw geboren ben.

De trigger van mijn overtuiging, het stil worden, naar binnengaan, de mooie opening door de ademsessie, de ontmoeting, Kambo en de ervaring met de bonbon hebben mijn reis bepaald. Ik heb me er alleen maar aan over hoeven geven en de stroom te volgen. De bestemming is mijn nieuwe overtuiging; ”ik ben heel”. Dit lijkt me een mooi vertrekpunt.

Ik ben namelijk toe aan een nieuwe liefde in mijn leven! 😉

Maar eerst de relatie met de eerste man in mijn leven versterken, mijn broertje.

Liefs,
Bea

** Meer informatie over Kambo: www.kambothuis.nl

*** Sense bonbons met microdosering via het contactformulier van: www.senselifecoaching.nl