Opleiding tot transformerend Ademcoach (intensieve basisweek)

Opleiding tot transformerend Ademcoach (intensieve basisweek)

Datum/Tijd
Date(s) - 29/01/2022 - 04/02/2022
Hele dag“Ik ben super dankbaar en blij dat ik Anke Verstappen mag ondersteunen bij het opleiden van nieuwe Ademcoaches! Zelf heb ik mijn opleiding begin 2019 bij Anke gevolgd en dit heeft mijn leven positief veranderd.”

Bea Stigter – BE Academy

 

Vol en vrij ademen is vol en vrij leven!

 

Verwonderd en diep onder de indruk was ik, na mijn allereerste ademsessie. ‘Hier kun je niet tegenaan coachen’ dacht ik toen ook…’

~ Anke Verstappen (adem)coach.

 

Heb jij ook de helende kracht van ademen ontdekt en wil jij ademcoach worden in 2022?

 

WAT HOUDT ADEMCOACH VAN TRANSFORMERENDE ADEMSESSIES IN?

Als ademcoach begeleid je iemand in een ademsessie; een krachtige, natuurlijke en helende manier om iemand te bevrijden van stress en te revitaliseren.

Er zijn vele technieken van ademen met hun verschillende uitwerkingen en doel. Zo noem ik als voorbeeld de ujjayi breath om adem en beweging af te stemmen tijdens de yoga, de Wim Hof methode om je immuunsysteem te versterken en de vuuradem om energie op te wekken. Een zanger of blazer gebruikt weer een andere specifieke techniek van ademen. Alle bewuste vormen van ademen kunnen waardevol zijn en bijdragen aan een persoonlijk doel.

 

In deze opleiding tot transformerend Ademcoach leer je om iemand te begeleiden in een diepgaande, transformerende ademsessie. Het doel van deze ademsessie is:

 • transformeren van ‘oud zeer’ dat opgeslagen is op celniveau en de huidige levensenergie blokkeert. Op emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel niveau.
 • vitaliseren; vol en vrij ademen geeft een enorme energieboost aan je lichaam. Alle organen worden voorzien van veel meer zuurstof. Gezond zijn en blijven.
 • een natuurlijk ademhalingspatroon van vol en vrij ademen opnieuw integreren. Door alles wat we mee hebben gemaakt in het leven ademen we niet voluit. Vol en vrij ademen = vol en vrij leven. Je potentie leven en dóór blijven ademen bij tegenslagen (niet opnieuw trauma vastzetten).

 

VOOR WIE

✓ Je hebt zelf al hebben ervaren hoe krachtig een ademsessie is. Je erkent het belang transformerend ademwerk en wilt jezelf te ontwikkelen als ademcoach.

✓ Je hebt zelf een verlangen naar essentie en innerlijke vrij zijn, en je wilt dat ook graag leren doorgeven aan anderen. Je staat open om je eigen innerlijke proces een boost te geven.

✓ Je werkt al met mensen (coach, therapeut, yogateacher) en je wilt transformerende ademsessies gebruiken als uitbreiding van je huidige tools in je werk.

Gun jij jezelf deze Ademopleiding?

Reserveer dan snel jouw plek

ivm beperkt aantal deelnemers!

(De eerste aanmeldingen zijn al binnen)

 

JA IK WORD ADEMCOACH!

 

Programma Ademopleiding

INTENSIEVE 5-DAAGSE BASISWEEK

De Ademopleiding start met de groep op lokatie inclusief overnachtingen, waar we 5 dagen intensief een gedegen basis leggen van ademcoaching. Naast de theorie over adem en coaching, geef en ontvang je elke dag een ademsessie en word je gecoacht. Hierdoor kom je ook zelf in een diep transformatieproces.

Wat leer en ervaar je

 • Je persoonlijke intake en ademsessie van Anke voorafgaand aan je deelname
 • Theorie en techniek van een transformerende ademsessie
 • Het creëren van een betrouwbare, veilige setting voor jezelf
 • Het creëren van een betrouwbare en veilige setting van de cliënt
 • Dagelijks een ademsessie ontvangen en geven
 • Jouw eigen unieke gave te gebruiken tijdens de ademsessie
 • Ondersteuning ontvangen dmv yin yoga, coaching, meditatie en beweging/dans
 • Diepgaande inzichten en heling in wie jij bent en wat je wilt in dit leven

 

Je hebt na deze week, met zo’n 40 opleidingsuren achter de rug, de basiskennis en oefening om individuele ademsessies zelf te gaan oefenen en begeleiden. Je hebt veel over jezelf geleerd en getransformeerd en het is tijd om praktijkervaring op te doen!

VERVOLGTRAJECT ADEMOPLEIDING

Na de Intensieve Basisweek Ademcoaching ga je zelf in de praktijk aan de slag met ademsessies geven. De komende maanden word je verder begeleid en ondersteund in jouw groei als ademcoach.

 

Het vervolgtraject bestaat uit:

 • 3 Verdiepingsmiddagen: herhalen theorie en ademsessie geven en ontvangen
 • 2 Mentormiddagen: ademsessie geven en ontvangen, persoonlijke mentoring op jouw ontwikkeling en groei als ademcoach.
 • Ademsessies begeleiden (fam/vrienden/cliënten): je houdt een logboek bij, minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Ademsessies ontvangen (uitwisseling collega AVC Ademcoaches): minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Intervisie calls met collega AVC Ademcoaches, 1x per 2 weken. Oefen/bespreek: adempatroon / coaching skills / ervaringen uitwisselen.
 • Examen: om examen te kunnen doen voldoe je aan de minimale vereisten. Tijdens je examen begeleid je een ademsessie en je neemt een eigen cliënt mee (zelf werk je met iemand anders). Je wordt als ademcoach oa getoetst op je presence (bieden veiligheid, relatie bouwen), coaching skills (kernachtige affirmatie) en procesbegeleiding (techniek en energetisch support).
ERKEND ADEMCOACH, WELKOM BIJ DE CLUB!
 • Indien je het examen goed hebt afgelegd ontvang je een diploma als erkend Ademcoach door Anke Verstappen Coaching. Jij bent een waardevolle kracht in het netwerk van AVC Ademcoaches; de helende kracht van adem. Je krijgt een vermelding op mijn website en zullen naar je doorverwijzen als iemand een ademcoach zoekt in jouw regio.
 • Met jouw deelname aan de Ademopleiding ben je welkom in de ‘Tribe’ van AVC Ademcoaches. Een besloten FaceBook groep van AVC Ademcoaches die transformerend ademwerk voor iedereen beschikbaar wil maken en elkaar daarbij op alle mogelijke manieren steunen.

 

AVC Ademcoaches steunen elkaar, verwijzen naar elkaar door, blijven ademsessies onderling uitwisselen en staan elkaar bij met ademcoaching van groepen. Samen maken we de olievlek van transformerende ademcoaches in NL en België steeds groter zodat het krachtige ademwerk in deze vorm, voor iedereen en op elke lokatie voorhanden is. Elk mens zou in zijn leven minstens één ademsessie moeten ervaren.. Eén sessie kan je leven al veranderen; meerdere sessies over een langere periode brengen gezondheid, (adem)ruimte, innerlijke rust en vrede. Samen bouwen aan een gezonde, nieuwe wereld.

 

We onderscheiden ons van ander ademwerk of andere ademcoaches door een zachte doch doortastende begeleiding die diepgaande heling en transformatie mogelijk maakt naast het vitaliserende effect van de ademsessie. 

 

 

Lees hoe de Opleiding Ademcoaching is ervaren:

De intensieve basisweek van de Ademopleiding was werkelijk fantastisch. De begeleiding van Anke bracht ons op een gemoedelijke, liefdevolle, gedegen en professionele wijze in diep contact met ademwerk. De persoonlijke verschuivingen en ontwikkeling die deze week mij hebben gebracht zijn van onschatbare waarde. Een echte aanrader om te leren over ademwerk of jezelf te ontwikkelen tot ademcoach, waarbij theorie en praktijk met elkaar in evenwicht zijn. Wat een verademing! ~ Wim de Grave (september 2020)

 

 

Dagen, tijden en studie-uren

Intensieve basisweek: 5 dagen opleiding, 6 overnachtingen

Data: 29 januari (19.00 uur) t/m 4 februari (10.00 uur) 2022

Aantal studie-uren: 40

Vervolgtraject:

Verdiepingsmiddagen: 3 zaterdagen van 13.30 – ca 17.30 uur (26/2, 2/4, 21/5)

Mentor middagen: 2 zaterdagen van 13.30 – ca 16.30 uur (19/3, 23/4)

Examen en diploma uitreiking: zaterdag van 9.00 – 17.30 uur (25/6)

Data: 26 feb (V) / 19 mrt (M) / 2 apr (V) / 23 apr (M) / 21 mei 2021 (V) / 25 juni 2022 (E)

Aantal studie-uren: 50 (inclusief de te ontvangen en begeleiden van ademsessies en intervisie calls)

Totale Opleiding Ademcoaching:

Aantal studie-uren: 90 uren