Mindfulness beleving

Mindfulness beleving

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2021
17:30 - 18:40

Locatie
HoliBody



Ook de Mindfulness belevingen van Bea van BE Academy  beginnen weer! De beleving sluit aan bij het lopende thema van HoliBody. In deze lessen ligt de nadruk op het beoefenen, niet op de uitleg en de theorie. De eerste staat gepland voor 7 juli.

Of je nou al een 8-weekse cursus hebt gedaan, regelmatig mindfulness beoefent of nog helemaal niet bekend bent met Mindfulness; iedereen is van harte welkom. De lessen zijn zo ingericht dat het voor zowel beginners als meer gevorderden zeer verrijkend zal zijn.

Waarom Mindfulness en meditatie zo goed is

Wist jij dat meditatie, en dus ook Mindfulness, het antwoord is op veel gezondheidsklachten? Het brengt rust, aandacht, helderheid, balans en een betere verbinding met jezelf. Het geeft diepe ontspanning en bevordert een goede nachtrust.

Herken je dit? Je bent met je gedachten in de toekomst. Je maakt je zorgen over wat er komen gaat en ziet vaak beren op de weg… Of je aandacht is regelmatig in het verleden en je kunt dingen die gebeurd zijn moeilijk loslaten; ze bepalen nú nog steeds hoe jij je voelt…

In beide gevallen kom je in een gedachtestroom die je niets positiefs brengt. Mindfulness train je door oefeningen te doen waarbij je steeds de aandacht op iets anders richt, bijv. je ademhaling, lichaam of geluiden. Je traint als het ware je geest. Met Mindfulness oefeningen (meditaties) ontwikkel je het bewustzijn van het huidige moment.

Positieve effecten Mindfulness en meditatie

  • Je ontwikkelt meer bewustzijn en inzicht in gedachtepatronen, je reacties, je emoties en je handelen.
  • Je kunt meer afstand nemen van problemen.
  • Genieten wordt bewuster en intenser.
  • Het vermindert stress-symptomen.
  • Het helpt bij slaapproblemen en vermoeidheid.
  • Het helpt bij het herstel van een burn-out of depressie.

Over Bea en haar Mindfulness belevingen

Naast Mindfulnesstrainer is Bea ook Ademcoach en Yoga Nidra teacher. In haar eigen leven zijn deze tools de basis voor meer aandacht, rust, intentie, flow en bewust te zijn. Ze maakt hier elke dag tijd en ruimte voor. Dit helpt haar om echt te leven vanuit haar hart. Uiteraard gebruikt zij deze kennis en ervaring in de Mindfulness beleving. ​

Zo wordt dit een hele complete sessie, daarom noemen we het ook een “beleving”! Het gebruik van klanken, etherische olie en zachte aanrakingen ondersteunen jouw ervaring. De les wordt afgesloten met een fijne Yoga Nidra. Dit is een vorm van yoga waarbij je helemaal niets hoeft te doen. Je ligt in de houding van Savasana en laat je door Bea meevoeren in een reis door je hele lichaam. Deze vorm van meditatie brengt je diepe ontspanning, is herstellend en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Data en kosten

  • Woensdag 7 juli van 17.30 – 18.40 uur

De kosten bedragen € 15,00 voor HoliBody leden (dus als je een abonnement hebt) en € 17,50,- voor niet-leden, per sessie. Je kunt je aanmelden en gelijk je sessie betalen via de webshop. Vergeet niet bij het afrekenen in de box ‘bestelnotitie’ de datum van de sessie die je wilt bijwonen, te vermelden. De workshop gaat door bij zes aanmeldingen of meer en er zijn max. 12 plekken beschikbaar.

Op deze workshop zijn de algemene voorwaarden voor workshops van toepassing .