Wat is mindfulness?

Bewust en niet oordelend met je aandacht zijn bij wat er gebeurt, terwijl het gebeurt,
zowel van je binnenwereld als de buitenwereld.

Mindfulness train je door oefeningen te doen waarbij je steeds de aandacht op iets anders richt, bv je ademhaling, lichaam of geluiden. Je traint als het ware je geest.
Door Mindfulness te beoefenen ontwikkel je het bewustzijn van het huidige moment.
Het is niet moeilijk, Als je kunt ademen, de tijd neemt en nieuwsgierig bent, dan ben je al een heel eind, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

 

positief effect op lichaam en geest

+ Je creëert een moment van aandacht voor jezelf, een moment van rust. Hierdoor zal je meer verbinding ervaren met jezelf en heb je sneller in de gaten wanneer je over je grenzen gaat.

+ Je leert vanuit rust naar onrust kijken (b.v. gedachten, emoties, oordelen). Dit geeft ruimte, waardoor je bewuster beslissingen neemt en minder overspoeld raakt.

+  Het helpt ons om ruimte te maken voor wat er is. Vervelende dingen niet wegduwen maar ervaren, zodat ze niet als spanning of stress in ons lichaam aanwezig blijven.
Prettige dingen kunnen we door Mindfulness nog veel intenser gaan ervaren, omdat we helemaal aanwezig zijn in het moment.

+ Het helpt je om minder op de automatische piloot te leven, zodat je meer ervaart en er minder langs je heen gaat.

+ En nog veel meer…

 

Bekijk de kosten van Mindfulness-belevingen op de prijslijst.

Na de zomer zijn er weer nieuwe data bekend voor de Mindfulness belevingen bij Holibody in Hilversum.

 

naar de agenda

Kijken met
een frisse blik
naar wat je al
denkt te kennen.

Nieuw

Mindfulness op de Vecht,

Met veel enthousiasme presenteren Ainta Pieterse (Happy op de Vecht) en ik, Bea Stigter (BE Academy) deze unieke beleving.

Meer informatie Mindfulness op de Vecht onderaan op deze pagina

Na de zomer, zijn er ook weer nieuwe data waarop je een  Mindfulness-beleving kunt bijwonen bij Holibody in Hilversum.
Of je nou al ervaring hebt of niet, deze lessen zijn waardevol voor iedereen. Naast Mindfulness doen we ook andere meditaties en ontspanningsoefeningen en prikkelen we de zintuigen met de etherische olie van doTERRA….. Een echte beleving dus!

Zie de agenda voor de data.

Je bent Mindful als lichaam en geest tegelijkertijd met volledige aandacht met hetzelfde bezig zijn en je houding vriendelijk en mild is.

Geef jezelf aandacht