Wat is mindfulness?

– Bewust en zonder oordelen met je aandacht zijn bij wat er gebeurt, terwijl het gebeurt, zowel van je binnenwereld als de buitenwereld – 

Herken je dit? Je bent met je gedachten in de toekomst. Je maakt je zorgen over wat er komen gaat en ziet vaak beren op de weg… Of je aandacht is regelmatig in het verleden en je kunt dingen die gebeurt zijn moeilijk loslaten en ze bepalen nu nog steeds hoe jij je voelt.
In beide gevallen kom je in een gedachtenstroom die niets positiefs brengt. Mindfulness train je door oefeningen te doen waarbij je steeds de aandacht op iets anders richt, bv je ademhaling, lichaam of geluiden. Je traint als het ware je geest.
Met Mindfulness oefeneningen (meditaties) ontwikkel je het bewustzijn van het huidige moment. Door dit regelmatig te doen, kun je makkelijker omgaan met uitdagingen in je (dagelijks) leven.
Het is niet moeilijk, Als je kunt ademen, de tijd neemt en nieuwsgierig bent, dan ben je al een heel eind, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

 

positief effect op lichaam en geest

+ Je creëert een moment van aandacht voor jezelf, een moment van rust.

+ Je leert vanuit rust naar onrust kijken b.v. gedachten, emoties en ongemakken.

+  Het helpt ons te accepteren wat er is.

+ Het helpt je om minder op de automatische piloot te leven.

+ En nog veel meer…

 

Individuele sessie: € 75,00 per uur

 

Kijken met
een frisse blik
naar wat je al
denkt te kennen.

Nieuw:


Just Relax bij HoliBody in Hilversum

Elke maandag geef ik een heerlijk ontspannen les bij HoliBody; Just Relax. Kom helemaal tot rust en bij jezelf door Yoga Nidra, visualisaties, adem- en mindfulness oefeningen.
Je zult ervaren dat deze les direct je dag en willicht zelfs je hele week positief beinvloed.

 

Mindfulness op de Vecht!

Ook dit jaar varen we weer Mindful op de Vecht en jij kunt bij ons aan boord stappen. Als je denkt dat er weinig te beleven valt op dit moment, dan daag ik je uit. Dit is iets unieks!

Mindfulness op de Vecht is een samenwerking van BE Academy met Happy op de Vecht.
Laat je door ons meevoeren in een bijzondere beleving. Optimaal (er)varen, genieten en tot rust komen in de prachtige natuur van de Vecht.

Alle zintuigen worden geprikkeld. Bea begeleidt met haar prettige stem de Mindfulness- en ademhalingsoefeningen tijdens het varen. Ze helpt je om helemaal in het huidige moment te komen; In je lichaam, op deze heerlijke plek… Je bewust van alles om je heen en binnenin je. Zodat jij het varen en de natuur intens zult ervaren.
Je hoeft helemaal niets te doen, want Anita vaart je door de prachtige natuur en brengt je naar de mooiste plekjes.

We vertrekken vanuit Nederhorst den Berg en het duurt alles bij elkaar ca. 1,5 uur. 

“Wat een heerlijke ervaring! Ik had het voor geen goud willen missen.”

“Ik heb echt ervaren wat het is om tijd voor mezelf te hebben.”

 

Vul het contactformulier in voor meer informatie en voor reservering van Mindfulness op de Vecht.

Geef jezelf aandacht