Ik ben inmiddels al weer een paar weken terug uit Ibiza. Er is zo veel gebeurd dat ik mezelf de tijd heb gegund om alles op me in te laten werken, voordat ik hierover iets met jullie deel, zo werkt dat bij mij…. kan snel beslissen, bergen verzetten, maar als het om beleving en ervaring gaat, dan neem ik daar de tijd voor (en heel eerlijk… schrijven vind ik lastig).

Inspiratieweek

Ik was uitgenodigd voor een Inspratieweek. Een initiatief van Jolanda om daar met een groep vrouwen naartoe te gaan om onze expertise met elkaar te delen… een week van ontwikkeling en bewustzijn, geven en ontvangen, om nieuwe dingen te mogen ervaren en te leren. Als Mindfulness trainer in ontwikkeling, mocht ik mee. Een programma uitwerken waarin ik over zou brengen en laten ervaren, wat Mindfulness is en wat het voor je kan doen… best een beetje spannend! Ben ik hier al klaar voor? Het is voor mij een manier van leven geworden en het heeft me zoveel gebracht en de opleiding tot Mindfulness trainer was inspirerend, maar moet ik eerst niet nog meer leren om ‘goed genoeg’ te zijn?

Een groep van 7 vrouwen, de meesten kenden elkaar niet. Jolanda was onze connectie en ik heb me verwonderd over de openheid en de veiligheid die er was. Het is een prachtig programma geworden met een bijzondere opening van de week door Jolanda Sieders, waarbij we werden geholpen om met de juiste intentie en waardevolle ondersteuning te laten gebeuren, te ervaren en mee te nemen wat er deze week zou zijn.

Mijn workshop

De volgende dag was het zo ver…. de door mij gegeven Mindfulness workshop. Een klein beetje gespannen, net voldoende om me alert te houden…. Wat vind ik het toch heerlijk om te doen! Ook grappig om te ervaren dat het niet zo heel veel zin heeft gehad om me dagen voor te bereiden, omdat ik ter plekke besloot het anders aan te pakken…. ach, het loopt zoals het loopt ☺️ Ik mag best wat meer op mezelf vertrouwen. Dat heb ik deze week ook weer mogen ervaren en ik kom behoorlijk dichterbij het ook zo te voelen, dankzij de prachtige workshops van de andere vrouwen…. 
De fijne Yin Yoga van Anke die me helemaal open zette, wat een bijzonder gevoel….de massage onder begeleiding van Maria, die dit nog krachtiger maakte. Maria, waar ik ook mijn kamer mee mocht delen, zo fijn!
Toen de mooie workshop van Arianne over bewust leven en bewust sterven, heel veel raakvlakken met Mindfulness en heel mooi om er vanuit een andere benadering naar te kijken. 
Anita, met een door haar op het strand gemaakt Labyrint… terugkijkend op het afgelopen jaar en vooruit kijkend naar het komende jaar. 
De opstellingen van Saskia, heel krachtig en bijzonder… en tot slot de ademsessie, ook van Anke…. deze heeft veel voor mij gedaan en alles wat hiervoor was heeft daaraan bijgedragen. Er is een enorme kracht en vertrouwen vrijgekomen… ik ben niet alleen genoeg, ik ben alles!

Krachtplek

Zoals jullie misschien weten zijn er op Ibiza veel “krachtplekken”, bijzondere plekken waar een krachtige energie voelbaar is. Op het landgoed van Ahora Ibiza is ook zo’n plek. Toen ik er in Augustus was heb ik hier yoga en Mindfulness gedaan en 3 vrouwen wilden de plek ook graag bezoeken. Het heeft de hele week veel geregend en het was heel drassig, maar het is gelukt om er te komen, zonder tot aan onze enkels weg te zakken. De vrouwen die mee waren gelopen hebben allemaal een sterk ontwikkelde spiritualiteit en hooggevoeligheid. Ik heb het ook als heel bijzonder ervaren om ze te leren kennen en van hun beleving en ervaringen te horen en als ik eerlijk ben heb ik me ook wel eens afgevraagd wat mijn rol was in dit geheel… 
Het duurde niet lang of alle 3 waren ze in hun eigen beleving. Ik zou op de tijd letten, want we moesten het vliegtuig halen…. 
Ik stond daar, met mijn voeten stevig op de grond, ik voelde de energie van de plek, de wind door mijn haren, de geur van de bomen, bewust van mijn hartslag en ademhaling… Ik zag 3 vrouwen voor me staan, met hun ogen dicht en ik zag dat er veel gebeurde in hun belevingswereld… Ik zag de wolken, alle kleuren groen van de bomen en was intens gelukkig!

Precies dit is Mindfulness…. het bewustzijn wat ontstaat als je de aandacht brengt naar het huidige moment. Een mooi moment om te ervaren dat ik mag vertrouwen op mijn Zijn.