Ik heb even nagedacht, of ik dit wel met je zou delen. Het is nogal intiem, maar ik doe het toch….. Het gaat over mijn persoonlijke beleving van mogen en kunnen loslaten en transformeren. En de tools die mij hierbij helpen.

Ademcoaching

Vorig jaar heb ik zelf mijn eerste ademsessie gehad, eindelijk! 
Intuïtief wist ik al dat dit goed voor me was. Iedere keer weer kwam het voorbij, werd mijn aandacht er naartoe getrokken…. Herken je dat? Nu weet ik dat dat is omdat het bij mij past… Het is krachtig en heel natuurlijk.

Je ademhaling en emotie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De onverwerkte emoties en hierdoor ontstane blokkades laat je in een sessie op een hele natuurlijke manier – doormiddel van je eigen adem – los. En zo kunnen ze worden getransformeerd. Je lichaam weet zelf wat het moet doen, daar kun je op vertrouwen.
En zo bevrijdend was mijn eerste ademsessie dan ook. Ik vond het zo geweldig, en als het mij helpt, dan kan het ook anderen helpen. De combinatie met Mindfulness is prachtig en soms ook van toegevoegde waarde bij een ademsessie. Het is belangrijk om eerst te voelen en te erkennen wat er is, er contact mee te maken, vóór dat je het los kunt laten. 

Deep dive

Dus, begin dit jaar heb ik de cursus Ademcoaching gedaan op Ibiza bij Anke Verstappen. Wauw…. wat een week!
Natuurlijk wist ik dat ik deze week ademsessies zou gaan leren geven, maar ik zou ze natuurlijk ook gaan ontvangen. Daar had ik minder bij stil gestaan. We oefenden op elkaar en elke dag mocht ik zelf ook ondergaan. Nou kan je je misschien voorstellen dat als een ademsessie zo’n krachtige tool is om los te laten, er heel veel gebeurt als je dit elke dag mag ondergaan. 
Het was een echte “deep dive” in mijn persoonlijke leven. Prachtig! Ik ging om iets te leren en ik heb daarbij ook weer veel mogen leren over mezelf. Er is zoveel langsgekomen; onzekerheid, verdriet, woede, angst en belemmerende overtuigingen. Wat heb ik veel ervaren, en geleerd. 
Ondergaan is de beste manier om te leren in mijn beleving, zeker met lichaamswerk. Gedurende de week werd ik lichter, bewuster en kwam ik meer in contact met mezelf. Ik mocht helen.

De laatste nacht op Ibiza had ik een droom. Ik maakte een grote hoop ontlasting. Het was óer, het leek bijna baren. Toen ik klaar was, heb ik alles uit het raam gegooid (in mijn droom dan hè). In mijn beleving heeft dit de hele nacht geduurd. Alle shit van me afgegooid…. Wat een opluchting! Ik heb echt gevoeld dat ik los heb mogen laten. Alles wat er deze week omhoog was gekomen. Het mooie was ook, dat mijn darmen nog 2 dagen van slag zijn geweest. Er was dus ook een duidelijke fysieke reactie. 
Ik zie het als een cadeautje van mijn onderbewuste aan mijn bewuste… Wat ik al had gevoeld, heb ik ook nog mogen zien. Ik was het kwijt! 

Weer dromen

Vorige maand ben ik naar een Kambo ceremonie geweest. Dit heb ik vorig jaar ook 4x gedaan en het heeft me heel veel gebracht. Bijvoorbeeld dat ik weer ben gaan leren en Mindfulness trainer ben geworden. Het heeft mij in contact gebracht met mijn essentie, met wie ik werkelijk ben. Voor degene die het niet kennen, Kambo is een heel sterk Detox middel. Het zorgt voor een reinigingsproces op fysiek en geestelijk niveau. (kijk eens op de site van Kambo Thuis, voor geïnteresseerden).
Het was weer een hele bijzondere ervaring en ik voelde me daarna weer zó fit. De weken na Kambo heb ik altijd heel veel inzichten. Vergelijkbaar met na een ademsessie. Maar deze keer heb ik weer cadeautjes uit mijn onderbewuste mogen ontvangen. Meerdere dromen…. Weer ontlasting, maar nu legde ik het netjes op een doekje en bracht ik het weg, dankbaar en bijna waardig. Na wat onderzoek kwam ik er achter dat dit over mijn denkpatronen ging. Ik heb ze ontwikkeld om me “veilig” te voelen. Ze hebben me beschermd. Maar ik heb ze niet meer nodig. Er is ruimte gemaakt voor nieuwe denkpatronen. 
We worden zo puur geboren. Door wat we meemaken, aanleren en de conditioneringen van deze maatschappij raken we steeds verder van onze essentie verwijderd. Vervolgens ben je je volwassen leven bezig om vrij te worden van deze denkpatronen en weer bij je pure zelf te komen. Als je dit kiest en aangaat tenminste….

Lichaamswerk

Waarom ik dit met je deel? Omdat ik je wil zeggen dat het mogelijk is….. Er zijn manieren om het los te kunnen laten. Je hóeft niet alles je hele leven met je mee te sjouwen. En je kúnt je gedachtepatronen veranderen. Het kan écht anders.

Mijn lichaam weet wat ik nodig heb. Daarom vind ik lichaamswerk zo mooi, het is zo natuurlijk. Ik doe de dingen waar mijn hart een sprongetje van maakt en soms de dingen waar ik weerstand bij voel. Want weerstand is interessant…. Wat wil het me zeggen? Is het mijn ego? De stemmetjes in mijn hoofd, die vooral vast willen houden aan wat er is, aan een zorgvuldig opgebouwd schild, wat me beschermt? 

Misschien begrijp je, nu ik je over mijn dromen heb verteld, dat ik even na wilde denken of ik dit wel met je wil delen. Maar ik voel dat ik het moet doen. Al is het alleen maar om jou te laten weten dat er andere wegen zijn die je kunt bewandelen als je vast loopt. 
Wil je eens met me praten over wat een ademsessie voor je kan doen? Stuur me een bericht, dan maken we een afspraak. 

Liefs, Bea